Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 43. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Nem csak az üzemanyagáraknak csaphat oda az olaj további drágulása

Az olajpiacot sem hagyja érintetlenül a földgáz, a szén és a villamos energia piacain világszerte drasztikus áremelkedésekkel járó energiaválság. A piaci szereplők már reális eshetőségként számolnak azzal, hogy az olajárak sok év után ismét három számjegyűek lesznek, ez pedig újabb rekord magasságokba emelheti a hazai üzemanyagárakat is, ezzel együtt további drágulást előidézve a termékek és szolgáltatások széles körében is. (Forrás:nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Az atomenergia jelenthet kiutat az európai energiaválságból

Európa sajnálatos módon kénytelen szembesülni az elmúlt évek energiapolitikai döntéseinek súlyos következményeivel. Döntően az olcsónak nevezett, valójában azonban a támogatások nélkül nem rentábilis időjárásfüggő megújulók rohamléptékű rendszerbe állítása, a politikai alapon leállított alaperőművek, valamint a brüsszeli klímapolitika erőltetése következtében drámai hangulat uralkodik az energiapiacokon. A többszörösére emelkedett gáz- és villamosenergia-ár mellett súlyos gáz- és áramhiány fenyeget. (Forrás:origo.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Belenyúlt az Energiahivatal az árampiacba, miután erőfölényes árazást állapított meg

Idén tavasztól a piaci kondíciók változásával nem indokolható, túlzott áremelkedést tapasztalt a kiegyenlítő szabályozási energia piacán a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a most lezárt vizsgálata azt állapította meg, hogy ez a piac túlzottan koncentrált, amely lehetőséget ad erőfölényes árazásra, ezért ennek megakadályozására iparági határköltség alapú árképzést írt elő a piac egészére –közölte kedden a Hivatal. Az új rendszer november 1-től él és fontos, hogy kompenzációs rendszert is beépített abba a MEKH, így „a kötelezés minden piaci szereplő számára mindig biztosítja a költségek megtérülését, csak a piaci erőfölényes árazás lehetőségét korlátozza”. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiaválság: beszakadt a földgáz ára Európában Putyin nagy bejelentésére

Arra a szerda kora este megjelent hírre, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök több európai gázszállításra utasította a Gazprom vezérét, beszakadt Európa legnagyobb gáztőzsdéjén a kereskedési ár. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...