Keresés űrlap

Egykulcsos megoldások egy kézből
Több ezer elektronikus aukció, árlejtés tapasztalata
Szakértőink évtizedes beszerzési tapasztalatai
Sourcing siker garancia
Benchmarking, avagy az információ hatalma
Élmény alapú közbeszerzés
Több mint 3000 ügyfél
Éves szinten 1500 beszerzési projekt
Csoportos energia beszerzések
Mérhető és kézzelfogható megtakarítások
Többszörös befektetett arányos megtérülések (ROI)

Referenciáink

Eredményeink

Beszerzési érték: 490 Mrd Ft
Projektek száma: 9075 db
Ügyfelek száma: >4500
Villamos energia: 11350 GWh
Földgáz energia: 2340 Mio m3
Elért meg- takarítás: 47 Mrd Ft

Adatkezelési tájékoztató

Jelenlegi hely

Heti lapszemle - 47. hét

Heti lapszemlénkben a legfrissebb energiapiaci híreket, aktualitások

 

 

 

 

Energiaár-krízis: nem térnek vissza az alacsony árak, állami beavatkozások jöhetnek

Az energiaárak (földgáz, villamosenergia) történelmi magasságokba emelkedtek. Ennek okaival, hátterével sokan foglakoznak. Elemző központok, energiaszolgáltatók  és kereskedők, befektetési elemzők és stratégák mondják el a véleményüket. Úgy tűnik, strukturális magyarázata is van a mostani őrületnek, de az árakat a piaci pszichózis lőtte az egekbe. Arról ugyanakkor még kevés elemzés készült, hogy a kialakult helyzet után mire lehet számítani rövid távon, és mi következik a magas és hektikusan változó energiaárakból közép vagy hosszabb távon. (Forrás:portfolio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Szakértői vélemény: nyakunkon az újabb gazdasági válság

Ennek az alapvető oka nem a járvány, hanem a szédületes iramban dráguló energia.

Meglehet, korai volt az öröm, hogy a vártnál hamarabb és könnyebben kikecmeregtünk a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból. A krízis nem ért véget, hanem új formát öltött, az erőteljes infláció és az égbe szökő energiaárak formájában csap le ismét, állítják egyes szakemberek. (Forrás:maszol.ro)

Tovább a teljes cikkre...

 

Az Északi Áramlat körüli időhúzás is magasan tartja a földgáz árát

A világpiaci ár jelenleg kb. ötszöröse az egy évvel ezelőttinek.

Szeptember elején befejeződött az orosz földgázt Ukrajna és Lengyelország elkerülésével, a Balti-tenger mélyén húzódó vezetéken keresztül Németországba szállító Északi Áramlat-2 kiépítése. A szakértők azt remélték, hogy ez kedvezően fog hatni az energiahordozó árára, lefelé nyomva azt.(Forrás:maszol.ro)

Tovább a teljes cikkre...

 

Kevesebb gáz fogy mostantól a Dunamenti Erőműben

Évi közel 22 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását célozza a Dunamenti Erőmű legújabb energiahatékonysági intézkedése. A többszáz millió forintos beruházással kialakított fűtési technológia jelentősen csökkentette az erőmű saját működéséhez szükséges energiafelhasználását, 4000 MWh-val mérsékelve ezzel a gázfogyasztást - áll a cég közleményében. (Forrás:nrgreport.com)

Tovább a teljes cikkre...

 

Egy éve üresen áll a közel félmilliárd eurós gázvezeték

Pedig jöhetne rajta az orosznál lényegesen olcsóbb azeri gáz.

Tavaly novemberben adták át a BRUA gázvezeték romániai szakaszát. A Giurgiu megyétől a román-magyar határ Temes megyei szakaszáig húzódó, 479 km hosszú vezeték 478,6 millió euróba került. Ebből 179,3 milliót az Európai Unió biztosított, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank 60 milliót, az Európai Beruházási Bank 50 milliót adott, 189 millió eurót pedig saját forrásokból állt a Transgaz. Az állami vállalat a beruházás költségeit a hazai fogyasztókon fogja behajtani. (Forrás:maszol.ro)

Tovább a teljes cikkre...

 

Míg a világgazdaság energiaválsággal küszködik, a norvég olajipar aranykorát éli

Miközben a világ gazdasági hatalmai a klímaváltozással és a több ipari szektorra kiterjedő energiaválsággal küszködnek, Norvégia fosszilistüzelőanyag-kitermelő szektora aranykorát éli, az olaj- és földgázipar köszöni szépen, soha jobban. (Forrás:index.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Az MVM Next biztosítja a JAS egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfeleinek ellátását

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-t jelölte ki 2021. december 1-jétől a JAS Budapest Zrt. egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználói villamosenergia ellátására - közölte az MEKH és az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szerdán az MTI-vel. (Forrás:webradio.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Könyörtelen az európai energia-válság: brutálisan elszálltak az árak, lesz még ebből kiút?

A napjainkban érzékelhető globális energiaválság egyre több terméket érint, többek között a villamosenergia ára is elszállt. A piaci szereplők keresik a túlélési alternatívákat, globálisan már egyre több vállalat kötelezi el magát hosszú távú energia vásárlóként megújuló energia alapú projektek megvalósulása mellett ún. társasági villamosenergia-vásárlási megállapodások (cPPA) formájában. A modell hazai piacon történő terjedéséről Simon Gábor és Kovaloczy Áron, a DLA Piper Hungary szakértői, valamint Kovács Domonkos, az Alteo vezérigazgató-helyettese értekeztek. (Forrás:penzcentrum.hu)

Tovább a teljes cikkre...

 

Energiaárak: 2022 első negyedéve "nagyon brutális lesz"

A közepes vállalatok 20-30 százalékának részleges leállására számít az energiaár-robbanás miatt Nagy Zoltán, az Ipari Energiafogyasztók Fórumának elnöke. (Forrás:infostart.hu)

Tovább a teljes cikkre...