Beszerzési érték: | 490 | Mrd Ft |
---|---|---|
Projektek száma: | 9075 | db |
Ügyfelek száma: | >4500 | |
Villamos energia: | 11350 | GWh |
Földgáz energia: | 2340 | Mio m3 |
Elért meg- takarítás: | 47 | Mrd Ft |
„Itt van az ősz, itt van újra”, kezdődik Petőfi Sándor ismert verse. Ahogyan az ősz beköszöntött, indult a tanév, a nyári szabadságolások szezonja is véget ért.
A Sourcing Kft. életében is „felpörögtek” az események. Tekintettel az alacsony tőzsdei árakra, egyre több ajánlatkérő már nem csak a 2014. évre, hanem a 2015. évre vonatkozóan is megköti a villamos energia kereskedelmi szerződését.
2014. és 2015. évi villamos energia zsinór termék a magyar tőzsdén
Ez nem csak a versenyszférára igaz, hanem azon önkormányzatokra, intézményekre, akik közbeszerzés útján szerzik be szükséges energiamennyiségüket. Lezáródtak az őszi indítású csoportos közbeszerzések előkészületei is. Több mint 80 Ajánlatkérő jelentkezett, melyek részére elindítottuk a csoportos, vagy az egyedi eljárást – a legtöbb esetben villamos energia tekintetében.
A csoportos energia beszerzés a KKV cégek esetében is nagy sikert hozott a szeptemberi hónap. A Magyar Energia BEszerzési Közösség keretében sikeresen bonyolítottuk le a 2013. szeptember havi csoportos villamos energia beszerzésére irányuló tendert. A társaságunk által szervezett csoportos beszerzésekhez az elmúlt időszakban összesen több mint 1200 kis és közepes Fogyasztó - köztük intézmények, termelő és szolgáltató vállalatok - csatlakozott, így összesen 211 millió kWh villamos energia mennyiséget versenyeztettünk. A több hullámban szervezett csoportos tenderek eredményeképpen a csatlakozó tagoknak összességében 755 millió forintos megtakarítást (24,00%) sikerült realizálni, amely fogyasztóként átlagosan 0,3 - 1,5 millió forintos megtakarítást képviselt.
Partnereink részére nem csak energia beszerzési folyamatokat kínálunk, hanem továbbra is segítünk az energiaszámla-vizsgálatban, kategória besorolásban, és teljesítmény-lekötés optimalizálásában. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy minden fogyasztási helyen érdemes „lefuttatni” – legalább egyszer – a fenti folyamatot.